1、【单选题】全面建成小康社会中“全面”的含义是： A.医疗保障全面覆盖、住房保障全面覆盖、义务教育全面覆盖 B.覆盖的领域全面、覆盖的人口全面、覆盖的区域全面 C.产业全面发展、环境全面改善、民主...
Many of us have reached in our pocket, feeling a vibration (震动), wrongly believing our mobile phone has just rung. The phenomenon even has a name: “ phantom ( 幻觉的) vibration syndrome”, and it is surprisingly common.
Now scientists believe that we are so alert to phone calls and messages that we are misinterpreting slight muscle spasms(痉挛) as proof of a call. Robert Rosenberger, an assistant professor at the Georgia Institute of Technology has studied the phantom calls. He said sufferers described a vague tingling feeling which they thought was their mobile phone indicating it had received a text message or call. But when the device was checked, there was nothing.
Dr. Rosenberger said he found so many people say, “This happens to me, but I thought I was the only one. I thought I was very odd. ” An earlier study by Michael Rothberg and his colleagues found that nearly 70 percent of doctors at a hospital in Massachusetts suffered phantom vibrations. A recent study of US college students found the figure was as high as 90 percent.
While the odd feeling is widespread, it does not seem to be considered a grave problem. Dr. Rosenberger said, “It's not actually a syndrome in a technical sense. That's just the name that's given to it. ” He added, “Only 2 percent of people consider it a problem. ”
While this phenomenon is widespread, the scientific community has not yet invested much effort in getting to the bottom of why we suffer phantom calls.
Dr. Rosenberger said, “People are guessing it has something to do with nervous energy. The cognitive(认知的) scientists are talking about brain chemistry and cognitive pathways changing. But it doesn't mean they are to have brain scans. We have a phone in our pocket all the time and it becomes sort of an extension of ourselves. We have this sort of readiness for experiencing a call. We feel something and we think that could be a call. ”
1.Why do some people mistake slight muscle spasms for a call?
A.Because they all have a vivid imagination.
B.Because they are sensitive to calls and messages.
C.Because there are few calls and messages in their life.
D.Because slight muscle spasms affect them more than other people.
【精析】 B 根据第二段第一句“Now scientists believe that we are so alert to phone calls and messages that we are misinterpreting slight muscle spasms as proof of a call. ”可 知,科学家们认为我们对电话和信息如此警觉,以至于我们把轻微的肌肉痉挛误认为 是有电话。B 项中的 sensitive(灵敏的)与原文中的 alert(警觉的,警惕的)意思相近。故选 B。
2.Which of the following people are more likely to have phantom vibration syndrome than others?A.Doctors. B.University professors. C.College students. D.The cognitive scientists.
【精析】C 根据第三段最后两句“An earlier study by Michael Rothberg and his colleagues found that nearly 70 percent of doctors at a hospital in Massachusetts suffered phantom vibrations. A recent study of US college students found the figure was as high as 90 percent. ”可知,一项较早的研究发现,马萨诸塞州一家医院中近 70% 的医生遭受 了震动幻觉;最近对美国大学生的一项研究发现,这一数字高达 90% 。由此可推知, 大学生更有可能有震动幻觉综合征。B、D 两项在文中没有提及。故选 C。
3.In Dr. Rosenberger's opinion, phantom vibration syndrome_________ .
A.isn't a kind of disease actually
B.is considered a problem by most people
C.is a serious problem ignored by people
D.has something to do with brain chemistry
【精析】A 根据第四段 Rosenberger 博士说的话中的“It’s not actually a syndrome in a technical sense. ”可知,Rosenberger 博士认为,从专业意义上说,这实际上不是综合 征,即他认为震动幻觉综合征实际上不是一种病。故选 A。
4.What percentage of the people think of phantom vibration syndrome as a problem?
【精析】 A 根据第四段最后一句“He added, ‘Only 2 percent of people consider it a problem. ’”可知,只有 2% 的人认为震动幻觉综合征是一个问题。故选 A。
5.What does the passage mainly talk about?A.Many people have phantom vibration syndrome.B.How to keep away from phantom vibration syndrome.C.How to reduce phantom phone vibrations.D.People care too much about phantom phone vibrations.
【精析】A 通读全文可知,第一段主要介绍了震动幻觉综合征是一种非常普遍的 现象,许多人都患有震动幻觉综合征,接下来的几段分析了这种现象的原因以及科学 家们对此做出的研究以及其看法。故选 A。